Praktische Info

AFSPRAKEN & SESSIES

We werken enkel op afspraak. Gelieve zo vroeg als mogelijk afspraken die niet door kunnen gaan af te bellen, ten laatste de voorafgaande dag aub. Een afwezigheid zonder verwittigen moeten wij spijtig genoeg aanrekenen als een consultatie.

Een sessie duurt gewoonlijk 50 minuten, indien nodig (op uw vraag, met meerdere personen, …) 80 minuten

Bij sommige trajecten pedagogische counseling is het nuttig om consultaties aan huis te doen, dit gebeurt natuurlijk enkel als u hier zelf toe bereid bent

TARIEVEN & TERUGBETALINGEN

Tarieven (ongeacht aantal personen + inclusief rapportering en dossierkosten)
Consultatie 50 minuten                                     €55

Consultatie 80 minuten                                     €80
Aan huis (max 15km) = 80min consultatie    €80 +  (verplaatsings -tijd & -onkosten)

Wij hebben een overeenkomst voor gedeeltelijke terugbetaling met diverse ziekenfondsen en de meeste ziekenfondsen voorzien  een vorm van tegemoetkoming.

Dit is echter zo divers en veranderlijk dat we aanraden om bij uw eigen ziekenfonds na te kijken wat hun tussenkomst is.

Wij maken geen deel uit van de overeenkomst eerstelijnspsychologische hulp door de beperkingen die deze overeenkomst met zich meebrengt voor ons als psychotherapeuten en voor onze cliënten.

Wij bieden echter sinds jaren  sociale tarieven in samenwerking met onze verwijzers.

Betaling is ter plaatse mogelijk cash of via Payconiq (geen bancontact)

Via overschrijving op het nummer BE 90 0017 1700 0232 met vermelding van naam en datum consult.

 

Doorverwijzing door één van onze partners

 • Van uit onze ervaring in het onderwijs en de welzijnssector worden we dagelijks geconfronteerd met gezinnen die het financieel moeilijk hebben. Soms zichtbaar maar vaak ook onzichtbaar. Het is onze ervaring dat therapie en pedagogische counseling bij bepaalde problemen of gebeurtenissen kan helpen om de zaken weer aan te kunnen en verder te gaan met het leven en kansen te grijpen. Vanuit het besef dat wachtlijsten lang zijn bij openbare diensten en tarieven duur zijn in de privé willen we als vzw Thepco een alternatief bieden. Via een doorverwijzer (zie link doorverwijzers) die u goed kent en vertrouwt kunt u bij ons terecht aan een verlaagd tarief 1/3 van de reguliere prijs. Met tussenkomst van de mutualiteit kan ook op dit tarief nog eens terugbetaling gelden waardoor we in dezelfde prijscategorie komen als publieke diensten. De verwijzer gaat met ons een akkoord aan en staat garant voor zijn of haar verklaring dat u het momenteel financieel moeilijk hebt. Hoe uw verwijzer aan die informatie komt is een zaak tussen u en uw verwijzer.

 

 • Wat vragen we nu van u?
  Naast het betaalde 1/3 tarief vragen wij gewoon uw inzet om aanwezig te zijn en ons te helpen u te helpen.
  Wat vragen we volledig vrijblijvend later van u?
  Als er betere financiële tijden voor u aanbreken en u oordeelt dat wij dit verdienen staat het u volledig vrij om onze organisatie eender welke bedrag te schenken zodat wij anderen verder kunnen blijven helpen zoals we u hopelijk geholpen hebben.
  Voor de jongeren en kinderen?
  Een briefje, berichtje of foto voor onze persoonlijke ‘wall of fame’ wanneer je fier bent op je rapport, afstudeert, een leuke reis hebt gehad, een mooie tekening hebt gemaakt, gewonnen hebt in het voetbal, trouwt of samenwoont, een toffe job gevonden hebt, je eigen zaak opstart, zelf mama of papa wordt.