Specialisaties

Naast ons breed algemeen aanbod, ontwikkelde Sebastien ook specifieke expertise en trainingsmodules rond volgende thema’s:

  • Werken rond problematische Game- en Internetgewoontes.
  • Werken rond Nieuw Samengestelde Gezinnen en co-ouderschap. (o.a. in samenwerking met de organisatie ‘EEN NIEUW GEZIN vzw’)
  • Werken rond familie en familiegeschiedenis.
  • Werken rond verontrustende situaties met kinderen en jongeren.

Elke aanpak echter is steeds gebaseerde op  hetzelfde therapiemodel: “Oplossingsgerichte Cognitieve Systeemtherapie” of  “Solution Focused Therapy”.

Sebastien is vast staflid en trainer aan het Korzybski Instituut Brugge , één van ‘s werelds oudste en meest gereputeerde training- en onderzoekscentra op het vlak van Oplossingsgerichte Therapie. (Verbonden aan het  AZ-St Jan, AZ Stuivenberg en HOWEST Associatie UG)

Voor de wetenschappelijke validiteit van het model verwijzen we graag naar http://www.solutionsdoc.co.uk/sft.html.

Bovendien werken we ook CDOI (Client Directed Outcome Informed), voor meer uitleg verwijzen we graag naar https://heartandsoulofchange.com/   of naar volgend interview dat Sébastien afnam met zijn Korzybski collega-trainer Barry Duncan, één van de grondleggers van de Outcome Based richting in de psychotherapie.

In het kader van  zijn bestuursfunctie binnen de beroepsvereniging VVDO volgt  Sebastien ook nauw de evoluties op bij de introductie van het Oplossingsgericht Werken door en voor huisartsen.