JongerenMisschien heb je zelf gevraagd om naar ons te komen of misschien zijn het vooral de volwassenen rond je die vinden dat je moet komen. Het feit dat je dit leest wil op zijn minst al zeggen dat je voor jezelf opkomt door je te informeren over waar je heen gaat.
Weet dat we jarenlange ervaring hebben in het samenwerken met jongeren van jouw leeftijd. En we weten ook dat we jou geen blaasjes hoeven wijs te maken, je zou ons onmiddellijk door hebben. Daarom beloven we jou alvast steeds open en eerlijk met jou te praten over hoe de situatie in elkaar zit. Als we met je ouders moeten praten, respecteren we natuurlijk hun privacy even hard als we de jouwe respecteren.

tegenlicht

Met andere woorden, hetgeen je ons vertelt blijft tussen ons, wij hebben beroepsgeheim.
Kom je op gesprek bij ons dan gaan we eerst en vooral luisteren naar wat jij wilt bereiken. Sommige jongeren hebben last om te slapen, anderen hebben de indruk dat niemand hen begrijpt. Soms wil je het beter doen op school of begrijpen waarom anderen je pesten, misschien heb je veel verdriet over iets wat gebeurd is of heb je het gevoel dat je alleen op de wereld staaten het kan ook zijn dat je wilt dat iedereen je met rust laat en dat je gewoon je ding kan doen. Bij ons mag het allemaal. Jouw pijn, angsten en verdriet maar nog belangrijker, jouw dromen en verlangens, daar draait het om als je naar ons komt.

zittend